Isolatie

De isolatiewaarde van een kozijn geeft aan in welke mate een kozijn het verlies van warmte via dat kozijn tegengaat. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in een U-waarde. Een hoge U-waarde betekent veel warmteverlies en dus hoge(re) stookkosten. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het kozijn isoleert.

Het kozijn is echter niet de enige factor van betekenis, de beglazing speelt ook een belangrijke rol, evenals de dichting tussen kozijn en muur.

Kunststof kozijnen & isolatie

Onze kunststof kozijnen beschermen u uitstekend tegen invloeden van buitenaf, zoals kou, geluid, wind en neerslag. Standaard zijn onze kunststof kozijnen voorzien van een binnen- en buitendichting. Onze Comfort systemen bieden u zelfs nog een extra middendichting, voor een nog betere bescherming tegen invloeden van buitenaf, een betere bescherming van uw hang- en sluitwerk en betere inbraakveiligheid!

Triple_beglazingDe kunststof kozijnen worden standaard voorzien van HR++ beglazing. U kunt echter ook kiezen voor triple (HR+++) beglazing. Hiermee zorgt u ervoor dat uw kunststof kozijnen een nog betere isolatiewaarde halen.

Enkele voorbeelden (gestandaardiseerde waarden):

      • Comfort vlak profiel in combinatie met HR+++ beglazing: Uw = 0,79
      • Standaard verdiept profiel (Hollands blokprofiel) in combinatie met HR++ beglazing : Uw = 1,36
      • Standaard houten kozijn met HR++ beglazing: Uw = 1,8

Aluminium kozijnen & isolatie

Al onze aluminium kozijnen zijn voorzien van een thermische onderbreking, dat zorgt voor een goede isolatiewaarde van het kozijn. Waar aluminium vroeger bekend stond om de niet zo goede isolatie, is dat tegenwoordig geenszins meer het geval. Wij maken zelfs aluminium kozijnen welke geschikt zijn voor passiefhuizen.

Alle aluminium kozijnen (m.u.v. profielserie CS 24) zijn standaard voorzien van een unieke middendichting met extra isolerende luchtkamers en een doorlopende akoestische dichting.

Omdat wij in het aluminium een breed scala aan profielseries aanbieden, kunt u zelf aangeven hoe energiezuinig uw kozijn uiteindelijk moet worden. Uiteraard kunt u in aluminium kozijnen zowel HR++ als ook HR+++ (triple) beglazing toepassen.

Daarnaast is aluminium een zeer duurzaam materiaal. Het kan voor 100% en zonder kwaliteitsverlies hergebruikt worden. Voor deze recycling is slechts 5% van de oorspronkelijke energie-input nodig. Ongeveer 75% van al het aluminium dat ooit is gemaakt, is nog steeds in gebruik.

 

Lees meer over:

prijs uitstraling veiligheid