Uitstraling

Uitstraling is een zeer persoonlijk begrip. Gaat u voor traditioneel, klassiek, modern of eenvoudig? Er zijn vele keuzemogelijkheden. Over het algemeen wordt gezegd dat kunststof een warmere uitstraling heeft en aluminium een strakkere uitstraling.

aluplast-4000NL

Verdiept of blokkozijn

Verdiepte kunststof kozijnen

Onze kunststof profielen worden veelal toegepast in landelijke woningen, of daar waar de kozijnen de uitstraling van hout moeten hebben. Vooral het blok- of verdiepte profiel lijkt veel op hout, en heeft een degelijke, robuuste uitstraling. Een houtnerffolie geeft uw kozijnen een landelijk en traditioneel tintje mee, en een gladde folie zorgt voor een strakkere uitstraling.

Vlakke kunststof kozijnen

Het vlakke kunststof profiel heeft een strakkere, eenvoudiger uitstraling. Dit wordt veelal toegepast in moderne woningen. Ook dit profiel is uiteraard te combineren met een houtnerffolie voor een meer traditionele look en voor een strakkere uitstraling kiest u voor een gladde folie

Kleurkeuzes kunststof

Onze kunststof profielen zijn te verkrijgen in een crème of witte massa kleur. Daarnaast zijn er ruim 40 folies, waarmee u vele verschillende combinaties kunt maken, zodat uw kunststof kozijnen altijd passen bij uw woning. De verschillende houtnerffolies geven uw kunststof kozijnen het uiterlijk van een houten kozijn mee. Wat we tegenwoordig echter steeds meer zien, zijn de gladde folies. Vooral de verschillende grijstinten, van heel licht tot behoorlijk donker, zijn populair. Deze gladde folies hebben een strakkere, modernere uitstraling.

Kleurkeuzes aluminium

Wilt u nog meer kleurmogelijkheden dan bij kunststof, kies dan voor aluminium kozijnen. Ons aluminium kent ruim 650 kleurmogelijkheden en afwerkingen. U kunt kiezen uit vele RAL kleuren met een glanzende of matte afwerking. Daarnaast is er het nu veel gekozen Coatex. Deze structuurlak is tot wel 65% krasvaster dan gewone poederlak.

Wilt u graag de oorspronkelijke structuur van aluminium blijven zien, kies dan voor een anodisatiekleur. De anodisatie oppervlaktebehandeling geeft de profielen een gecontroleerde oxidelaag, waardoor ze een hoog niveau van bescherming in combinatie met een natuurlijke uitstraling krijgen.

Aluminium kozijnen 

Aluminium kozijnen worden over het algemeen veelal toegepast bij strakke, moderne woningen. Ook zijn er grotere raamoppervlakten te creëren dan bij kunststof kozijnen. Dit is één van de redenen waarom architecten veel gebruik maken van aluminium kozijnen. In het aluminium zijn er meer profielkeuzes te maken dan bij kunststof. Dat betekent ook dat aluminium kozijnen er niet altijd vlak en strak moeten uitzien. Er zijn ook klassieke en verdiepte uitvoeringen mogelijk.

 

 

Lees meer over:

isolatie prijsveiligheid