GERALD OVER ZIJN VAK ALS BUITENDIENSTMONTEUR

Gerald, een van onze buitendienstmonteurs, vertelt je graag meer over zijn vak.

 De tijd vliegt

“Ik werk inmiddels alweer 4 jaar bij Oude Wesselink Kozijnen en nog altijd met evenveel plezier. Wat gaat de tijd toch snel hè?”

Ik geniet van het eindresultaat

“Wat ik leuk vind aan mijn werkzaamheden is de afwisseling. Wekelijks, soms dagelijks mogen we naar een andere klus. Dat komt doordat het bedrijf zich heeft gespecialiseerd in de woningbouw en bijzondere projecten. In deze markt richten we ons op zowel renovatie als nieuwbouw. Tuurlijk komt het wel eens voor dat we projecten hebben die langer duren, maar dit is geen dagelijkse routine. Waar ik echt van kan genieten is het eindresultaat. Veel collega’s zijn bezig met o.a. het uitwerken, het voorbereiden en het produceren van het project, maar ik mag het samen met mijn collega monteurs afronden. Pas dan kun je echt het eindresultaat zien!.”

Je moet elkaar half staan

“Oude Wesselink Kozijnen is een gemoedelijk bedrijf met fijne collega’s waarmee ik goed kan overleggen. Als er iets is, dan word ik direct geholpen. Ja, je kunt wel zeggen dat iedereen voor elkaar klaar staat; als collega’s moet je elkaar half staan. Wat ik vooral erg fijn vind is een vast montagemaatje en dat is waar Oude Wesselink Kozijnen ook naar streeft, vaste montageteams. Elke dag met dezelfde collega op de bus. Dat werkt ook prettiger. Op een gegeven moment weet je namelijk precies wat je aan elkaar hebt. Zie het als een soort goed werkend systeem: je overlegt dingen van te voren, je werkt achter elkaar aan en je begrijpt elkaar. Een half woord is vaak al genoeg.”

Een positieve reactie van de klant, daar krijg ik echt energie van!

“Iedere bouw is anders. De ene keer gaan we naar een renovatie- en de andere keer naar een nieuwbouwproject. Vooral bij de exclusievere woningen – vaak hele mooie en bijzondere woningen –  monteren we niet alleen kozijnen, maar ook lichtstraten en vliesgevels. De werkzaamheden vervelen nooit. Mijn voorkeur ligt bij de renovatieprojecten. Je komt bij een woning waar je de bestaande kozijnen nog moet slopen. Ik ben dan letterlijk onderdeel van het hele proces en direct in contact met de klant/mensen. We kleden het huis opnieuw aan, dat is echt iets moois.. en dan die positieve reactie van de klant, daar krijg ik echt energie van!”

Bekijk hier onze openstaande vacature: VACATURE BUITENDIENSTMONTEUR >>