Oude Wesselink Kozijnen viert 40-jarig bestaan

Gerard Oude Wesselink, begin jaren 80

Op 1 mei 2017 heeft Oude Wesselink Kozijnen haar 40-jarig jubileum gevierd. Het bedrijf is van eenmanszaak uitgegroeid tot een middelgrote speler op de kunststof en aluminium bouwelementenmarkt. Met zo’n 30 betrokken medewerkers, waarvan velen al jaren werkzaam zijn binnen de firma, beschikken wij over de juiste technische kennis en ervaring. Mede hierdoor en door onze flexibiliteit kunnen wij aansluiten bij de wensen van onze klanten. En dat werkt!

Gerard Oude Wesselink, de oprichter van Oude Wesselink Kozijnen: “ Als ik zie wat er van het bedrijf geworden is, kan ik alleen maar trots zijn!“

Eind jaren ’70, ook wel de crisisjaren genoemd, zag het er niet goed uit voor de bouw. Desondanks  zag Gerard Oude Wesselink  een markt in kunststof kozijnen. De oprichter van Oude Wesselink Kozijnen raakte geïnspireerd tijdens het voeren van een gesprek met een van zijn kennissen.  De desbetreffende persoon was vaak in Duitsland op vakantie geweest en viel voor de Duitse huizen die veelal van kunststof kozijnen waren voorzien. In datzelfde gesprek landde de vraag: “Gerard, dat maken ze hier in Nederland niet, of wel?” Gerard Oude Wesselink vertelt: “ik ben naar huis gegaan en kreeg die vraag niet meer uit mijn hoofd. Ik heb mijn beste pak aan getrokken en ben naar Duitsland gereden en toen ben ik begonnen!” In zijn zoektocht naar een betrouwbare dealer vond hij, na een eerste misstap, bij een bedrijf nabij Keulen het vertrouwen. “Ik had nog weinig verstand van kunststof kozijnen, maar dit bedrijf heeft mij overal bij geholpen. De kunststof kozijnen werden kant-en-klaar geleverd en samen met een aantal ervaren monteurs ging Gerard op pad om de kozijnen te monteren. Al doende leert men en vele jaren verstreken.

De “loods” aan de Vinckenweg

Het voormalige pand, gevestigd aan de Vinckenweg in Geesteren, werd al snel te klein. Zo plots als het bedrijf ontstond, zo plots was er in 1999 een stuk grond gekocht voor een nieuw te bouwen hal. In 2000 stond de hal en verhuisde Gerard samen met zijn toenmalige compagnon dhr. Visser en zijn 4 werknemers naar de Lutkeberg 79, op het industrieterrein in Geesteren. In de nieuwe productiehal werden naast kunststof kozijnen nu ook aluminium kozijnen gemaakt.

In 2002 trekt  Gerard Oude Wesselink zich terug uit het bedrijf, waarna Gerard Bekhuis hem opvolgt. Gerard Bekhuis: “De ontwikkelingen in de bouw gaan in een razend tempo. Wij zien uitdaging in het stimuleren van de groei en het automatiseren van het productieproces.” Om deze automatisering te realiseren  werd er geïnvesteerd in onder andere een automatische 4 kops lasstraat inclusief freesautomaat. “In 2006 gaf Visser het signaal dat hij het niet meer ambieerde een verdere groei samen in te zetten.

In 2007 trekt Sieger Visser zicht terug. Kim Masselink-Bekhuis neemt zijn positie over. Samen met vader Gerard Bekhuis bouwen zij het bedrijf verder uit. Kim Masselink-Bekhuis: “We hebben de organisatie onder de loep genomen, want het bedrijf was groeiende. Onze aandacht ging uit naar onze medewerkers: zat iedereen nog op de juiste plek? Tevens vonden we een professionelere uitstraling erg belangrijk.” Na een topjaar naderde de crisis. Vanaf dit moment had het bedrijf een heel ander doel. Namelijk: overeind blijven en de vaste contracten van onze medewerkers behouden. Dat is gelukt!

Als de markt weer enigszins aantrekt, neemt Oude Wesselink Kozijnen in 2014 LogicQ in Haaksbergen over. De productiecapaciteit werd in één klap ontzettend uitgebreid en daar plukken we nu de vruchten van.  “Wij onderscheiden ons door het aangaan van uitdagingen, zowel in nieuwbouw- als in renovatiesituaties.

Gerard Oude Wesselink: ‘In de beginjaren was ik nog wel betrokken bij het bedrijf. Toen de crisis begon heb ik nog wel eens gesprekken gevoerd met Gerard Bekhuis, want ik was natuurlijk wel nieuwsgierig hoe de zaken gingen. De crisis is inmiddels voorbij en ik weet dat het goed zit. Ik kan het loslaten en ik kan alleen maar zeggen dat ik heel trots ben op Oude Wesselink Kozijnen en de huidige bedrijfsvoering!’

Het 40-jarig bestaan is gevierd met onder andere een speciaal feest voor alle werknemers en partners. En het komende jaar zullen we stil blijven staan bij ons jubileum door middel van leuke acties. Wij vinden het nog steeds prachtig om te zien hoe we uw woning met kunststof of aluminium kozijnen kunnen “aankleden”! We kijken met trots terug op het verleden en met vertrouwen naar de toekomst!

Oude Wesselink Kozijnen, 2017