DUURZAME VILLA OKKENBROEK

Referenties - DUURZAME VILLA OKKENBROEK

Een duurzame, levensloopbestendige woning in de weilanden van Okkenbroek welke is ontworpen door Reitsema & partners architecten.

“Een maximaal uitzicht op de prachtige omgeving en een duurzame woning”, deze wensen van de bewoners hebben we kunnen vervullen door het toepassen van het Reynaers CS 38 profielsysteem. Dit is een profiel met een uiterst slank en strak uiterlijk en een aanzichtbreedte van slechts 50 mm. In combinatie met de hoge isolatiewaarde en het onzichtbare beslag is dit profiel een uitstekende keuze voor deze woning.

Daarnaast is er nog gebruik gemaakt van het Reynaers CP-130 LS schuifsysteem. Een schuifsysteem creëert een gevoel van ruimte en brengt meer licht in de woning. Ook ‘ruimte’ was een belangrijk aspect tijdens het ontwerp en de bouw van deze woning. Een duorail schuifsysteem bestaat uit een vast deel met twee identieke vleugels welke beide als schuivend element kunnen fungeren. Bij de hefschuifvariant, zoals bij deze woning het geval is, wordt de deur eerst opgetild voordat deze kan schuiven. Dit vereenvoudigt de bediening en vergroot het wooncomfort.

Voor de afwerking van de kozijnen is gekozen voor een gitzwarte kleur (RAL 9005).

In de video leiden de bewoners u graag rond door hun ‘appartement op het platteland’.

Bekijk hier de video