Museum Palthe huis

Referenties - Museum Palthe huis

“Het museum was altijd al een pareltje van de stad, maar elk pareltje moet af en toe opgepoetst worden”, aldus de directeur Sandra Schipper. Wij hebben mee mogen poetsen én het glimt weer!

‘Het Palthe Huis in Oldenzaal is het woonhuis van de familie Palthe. Johannes Palthe, een predikant en grootgrondbezitter, kocht in de 18e eeuw de voormalige stadsboerderij die in de 17e eeuw was verbouwd tot een deftig woonhuis. Drie generaties Palthe hebben in dit huis gewoond, totdat in 1928 de kleindochter van Johannes Palthe, Gulia Palthe, overleed en het huis een museum werd. Met als basis een nieuwe visie van het museum is er gekozen voor herinrichting en verbouwing van het museum.

Voor de nieuwe entree van het Palthe huis is gekozen voor de volgende aluminium systemen:

  • CW 50-HI: een systeem voor gevels. De minimale aanwezigheid van profielen zorgt voor een maximale transparantie.
  • CS 77-HI: het hoog isolerende deursysteem van Reynaers.

Daarnaast is de entree voorzien van een lichtstraat, waardoor licht en ruimte wordt gecreëerd.

Voor de afwerking van de kozijnen is gekozen voor kwartsgrijs (RAL 7039).